Припреме за упис ђака у први разред основне школе

Упис деце у први разред на територији Панчева за школску 2017-2018. годину

Пријављивање деце за упис у први разред основних школа вршиће се у основним школама на територији Града Панчева током априла 2017. године, док ће се упис деце у први разред основне школе обављати током маја и јуна. Упис деце у први разред основне школе обавезан је за сву децу рођену од 01.03.2010. године до краја фебруара 2011. године, наводи се у саопштењу Градске управе које потписује градска већница за образовање мр Татјана Божић.

У први разред основне школе уписује се свако дете које до почетка школске године има најмање шест и по, а највише седам и по година. Ако дете старије од седам и по година због болести или других разлога није уписано у први разред, може да се упише у први или одговарајући разред на основу претходне провере знања.

За упис детета у први разред основне школе родитељ, односно старатељ, подноси школи извод из матичне књиге рођених (за дете), лекарско уверење о извршеном здравственом прегледу детета, уверење да је дете похађало припремни предшколски програм, фотокопију личне карте родитеља, односно старатеља.

Испитивање детета уписаног у школу врше психолог и педагог школе на матерњем језику детета, применом стандардних поступака и инструмената.

У школу за образовање ученика са сметњама у развоју, могу да се уписати деца на основу мишљења интерресорне комисије за процену потребе за пружањем додатне образовне, здравствене или социјалне подршке ученику, уз сагласност родитеља.

 За додатне информације родитељи се могу обратити најближој основној школи.

Dunja Stojković

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: