Почињу кампови РЦТ „Михајло Пупин“

Регионални центар за таленте „Михајло Пупин“ Панчево отвара 6. и 8. јула кампове у оквиру којих ће ученици моћи да се образују на филмској колонији и научном кампу.

Филмска колонија Делиблатски песак почиње у четвртак, 6. јула у Делиблатској пешчари, у згради Културно – просветне заједнице на Девојачком бунару  и трајаће до 13. јула. На колонији ће бити двадесетак полазника који ће тамо снимати филмове.

Гости колоније биће Угљеша Шајтинац, професор драматургије на ФДУ Универзитета у Новом Саду и Јелица Ђокић, професор на катедри за монтажу ФДУ Универзитета у Београду.
 
У суботу, 8. јула, отвара се „7. научни и едукативни камп Михајло Идворски Пупин, Идвор 2017“. На кампу ће боравити 20 ученика 8 и 7. разреда ОШ. Камп ће трајати до 18. јула. Тема кампа је: „Компјутерске симулације у физици коришћењем алата ЕЈС“.
 
Отварање кампа је предвиђено у 12 часова у Народном дому у Идвору, а отвориће га проф. др Бранко Ковачевић. Гостујући предавачи у кампу биће: проф. др Јован Пузовић (Физички факултет БУ), мр Јован Јовић (Електромреже Србије) и др Лазар Карбунар (Електротехнички факултет БУ).
Камп су подржали бројни спонзори, међу којима је и Град Панчево и Покрајински секретаријат за спорт и омладину.

Кампови су бесплатни за учеснике.

Dunja Stojković

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: