Од 1. до 12. априла

Почела пријава за упис деце у вртиће

На листи чекања за упис у ПУ „Дечја радост“ тренутно је око 200 малишана, а највећи проблем за смештај децe од једне до три године

Данас, 1. априла почела је пријава за упис деце у Предшколску установу „Дечја радост“ Панчево и трајаће до петка, 12. марта.

Пријава се, уз осталу документацију, може поднети у управној згради Предшколске установе, у Улици Жарка Зрењанина 25, од 8,30 до 15, 30 сати, а средом од 9 до 16,30 сати.

Обавештење о потребној документацији објављено је на огласним таблама вртића и у управној згради.
На листи чекања за упис у ПУ „Дечја радост“ тренутно је око 200 малишана, а највећи проблем за смештај децe од једне до три године. У 120 група, вртиће похађа око 2.700 малишана.

Од пре две године локална самоуправа субвенционише боравак деце у приватном вртићу „Кефалица“. Према речима Љиљане Рељин Јевремовић, до сада је субвенционисано 40 малишана, од 1 до 5 година.
Кефалица ће отворити још један објекат у насељу Тесла, где ће моћи да се смести још 60-70 деце.

Како смо сазнали од Сузане Јовановић, градске већнице задужене за рад, запошљавање и социјалну политику, локална самоуправа је за радну 2019./2020. годину обезедила 9,6 милиона динара, за субвенције у приватном вртићу за 40 малишана.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress