Рођендан ШОС „Мара Мандић“

Педесет две године Школе великог срца

Запослени и деца која похађају Школу за основно и средње образовање „Мара Мандић“, прославили су у петак, 17. маја, 52 године постојања.

Протеклих недеља деца и васпитачи су напорно радили на припреми програма, који је изведен у Дворани Кулутрног центра Панчево.

Пре три месеца школа је добила новог директора Горана Владића, па су у школи уследиле новине. Снимљен је промо спот који можете погедати на линку.

Према речима Горана Владића, на овај начин запослени желе да покажу граду да су деца Школе великог срца, део заједнице.

За 200 ученика и ученица и 94 запослених простор у којем се сада налазе у Улици Цара Душана 34 је тесан. Због тога је неопходно изградити још један објекат. Како каже директор он ће се налазити у дворишту школе, урађена је урбанистичка анализа и остаје да се уради главни пројекат, а онда и да се прикупе средстава.

Школа „Мара Мандић“ има велики број стручњака, дефектолога, логопеда, олигофренога, сурдолога, тифлолога и пружа стручну помоћ како у Дневном боравку „Невен“, тако и у редовним школама, где пружају подршку за 180 ученика и ученица.

Жеља им је да знање и стручност покажу и у предшколском образовању, и на тај начин превенирају различите врсте поремећаја у понашању код деце и ублаже потешкоће у развоју.

 

 

Ивана Предић

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: