Признање покрајинских секретаријата

Панчевачки вртићи и омољичка школа међу најзеленијим установама у Војводини

Предшколци и ученици награђени су једнодневним излетом у Национални парк Фрушка гора, а васпитачи и наставници семинаром

Предшколска установа „Дечја радост“ из Панчева и ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Омољице, изабрани су међу шест односно девет најчистијих и најзеленијих вртића, односно школа у Војводини.

Како преноси „Дневник“ у пројекту „За чистије и зеленије школе у Војводини”, ове године учествовале су 84 васпитно образовне институције, а планиране активности завршило њих 60.

Предшколци и ученици награђени су једнодневним излетом у Национални парк Фрушка гора, а васпитачи и наставници дводневним семинаром који ће се одржати у Еколошком центру „Радловачки” у Сремским Карловцима.

Програм „За чистије и зеленије школе у Војводини”, с циљем подизања свести и личне одговорности за бригу о животној средини у васпитно образовним установама и локалним заједницама на територији Војводине, покренули су 2009. покрајински секретаријати за урбанизам и заштиту животне средине и за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице, у сарадњи с Покретом горана Војводине. Од ове школске године придружили су им се и Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај, како би се у програму развио и део који се односи на обновљиве/алтернативне изворе енергије и РЕЦЕН фонд за повраћај и рециклажу лименки.

Опширније на линку.

 

Д. Девечерски, Дневник

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: