Унија синдиката просветних радника тражи повећање плате

Панчевачки радници у просвети придружили се захтевима колега

Унија синдиката просветних радника упутила је допис новом министру просвете, премијерки, министрима финансија, државне управе и локалне самоуправе, у којем траже да се испоштују њихови захтеви у вези побољшања стандарда наставног и ненаставног особља у српским школама, као и да се повећа коефицијент. Чланови и чланице Градског одбора Панчево придружили су се захтевима колега, а тим поводом одржали су у среду, 4. новембра, конференцију за новинаре у Градском парку.

Милоје Марковић, председник Асоцијације просветних радника Панчево појаснио је да се међу шест захтева налазе и  два из 2015. која нису испуњена, а то су обезбеђивање 30.000 динара на име Светосавских и Новогосишњих награда, и по 25.000 динара на име уштеда предвиђених Колективним споразумом. Од надлежних Унија, синдиката просветних радника захтева још наставак преговора о платним разредима, повећање зараде, кориговање коефицијената ненаставном и помоћном особљу…

Марковић је додао да се не планира радикализација штрајка, због ситуације у вези са корона вирусом. Он је додао да према сазнањима Асоцијације, постоје спорадични случајеви заражавања у школама, али да не иду читава одељења у самоизлоацију, уколико се код неког од наставника или ученика потврди присуство вируса.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: