Средње школе представиле реализоване пројекте

Опремање кабинета и набавка опреме

На конкурсу за доделу средстава у оквиру „Програма за унапређење конкурентности средњих школа путем побољшања услова за извођење практичне наставе“, новац је добило осам школа, а две нису реализовале предвиђене активности из техничких разлога.

Средства у износу од два милиона динара за пројекте обезбеђена су из буџета Града Панчева у оквиру мера активне политике запошљавања, предвиђене Локалним акционим планом за запошљавање града Панчева за 2016. годину.

У петак 10. фебруара у Малој сали зграде Градске управе Града Панчева, средње школе представиле су реализоване пројекте опремања кабинета.

СОШО „Мара Мандић“ је новац искористила за опремање кабинета за шивење, Машинска школа Панчево набавила је опрему за рачунарску графику и моделирање, Техничка школа „23 мај“ искористила је средства за преуређење учионице у кабинет за наставу архитектуре и геодезије, а Медицинска школа „Стевица Јовановић“ је опремила кабинет за анатомију, физиологију и патологију.

Пристунима су се обратили мр Татјана Божић, чланица Градског већа задужена за образовање и Миленко Чучковић, члан Градског већа задужен за подручје рада, запошљавања и социјалне политике. Он је истакао да је Панчево једини град у Србији који издваја средства за опремање средњих школа, како би деца када изађу из њих у потпуности била оспособљена и спремна за тржиште рада.

Мр Татјана Божић је позвала директоре средњих школа да се припреме за овогодишњи конкурс који ће ускоро бити расписан и за који је из градског буџета обезбеђено 1,4 милиона динара.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: