Crowdfunding кампања за филм Connecting-a

Образовање на врху пирамиде потреба

У понедељак 26. новембра, стартује crowdfunding кампања „Образовање за 4.0 револуцију“. Филм који говори о томе шта је улога образовања у 21. веку своју премијеру имаће у марту 2019. године. Из Connecting-a нам поручују да је филм заправо алат којим желе да запале дискусију о 4.0 револуцији широм Србије са циљем да врате образовање тамо где му је и место. На врх пирамиде потреба!

„Наш тренутни образовни систем развијен је пре више од 150 година током такозване 1.0 индустријске револуције. Међутим, економија се од тада невероватно трансформисала, док је наш образовни систем остао исти. Индустрије које данас доминирају нашом економијом нису постојале пре само 20 година.

Добит компанија широм света се рапидно увећава, међитим парадокс је да исто тако и незапосленост непрестано расте. Проблем је што наше школе „сервирају“ знање, тестирајући ученике изнова и изнова! Оне једноставно не производе довољан број иноватора и креативаца. Сведоци смо да давно превазиђени модел не учи ученике како да уче и мисле. Ово није претња само за будућност већ и за садашњост наше земље.

Образовање које даје приоритете вештинама попут креативности, предузетништва, критичког размишљања и решавања проблема, сарадње, комуникације готово сигурно ће произвести одговорне грађане и иновативније и прилагодљивије становништво“, пише у саопштењу Connecting-a.

Образовни програми као што су Кад порастем бићу…, Designathon WorksSocial impact AwardDesign for Change, Достигнућа младих, програми Фондације Петља подстичу ученике да сарађују и да сами уче. Сви наведени програми фокусирани су на пројекте, не на тестове. Подстичу иницијативу и преуизимање „ризика“, брзо прототипирање и учење из сопствених грешака.

„Наш филм настоји да документује иницијативе, лидере у образовању и едукаторе који покушавају да прилагоде формални образовни систем економији знања и података. Један од наших циљева је да инспиришемо промену како би сви заједно припремили нашу децу за будућност која је већ овде“, кажу у Connecting-u.

Како би што већи број људи био прилици да погледа филм припремљена је кампања за прикупљање средстава која ће трајати од 26. новембра до 25. децембра.

Циљ је да се прикупи 3.500 долара како би било организовано најмање 10 пројекција у 10 градова или другим речима 350 долара је буџет пројекције у једном граду. Средства ће бити опредељена за најам простора, трошкове превоза, онлајн кампању и пратећи коктел за гледаоце. Поред каравана циљ Connecting-a је и да 150.000 људи посети њихов сајт obrazovanje4revoluciju.rs који је у припреми.

„Желимо да подстакнемо локалне активисте широм Србије да бесплатно преузму филм, и да потом уз помоћ нашег водича организују локалне пројекције и дискусије са идејом да запалимо дискусију на тему образовања за 4.0 револуцију“, саопштава Connecting.

Лансирање кампање Караван “Образовање за 4.0 револуцију” десиће се у понедељак 26. новембра у КЦ Граду у 19 сати. Сваког понедељка се у КЦ граду организује Деликатесни понедељак, догађај & концепт, који има за циљ да подржи различите иницијативе, пројекте, идеје.

За више информација о кампањи посетите:
https://www.connecting.org.rs/obrazovanje-za-4-0-revoluciju/

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: