Фестивал науке у ОШ „Стевица Јовановић" Панчево

Наука није баук

Преко 160 ученика је активно учествовало у огледима, демонстрацијама и презентацијама

У Основној школи „Стевица Јовановић“ Панчево, у четвртак, 27. фебруара, одржан је Школски фестивал науке под слоганом „Наука није баук“.

У организацији наставника природних наука и младих ђака-истраживача, ученика од 5-8. разреда у препуном холу школе и кабинету за физику и хемију, посетиоци су имали прилку да присуствују извођењу многих лабораторијских експеримената из хемије, физике, као и да виде продукте сјајних ученичких пројеката из свих природних наука.

Организатори кажу да је интересовање ученика за учешће у овој амбициозној школској научно-популарној  манифестацији било је  изузетно – преко 160 ученика је активно учествовало у огледима, демонстрацијама и презентацијама, вођено менторством својих наставника физике, хемије, биологије и географије.

Ученици свих разреда,посебно они најмлађи,са великим одушевљењем и радозналошћу обилазили су постављене штандове са експериментима, моделима, макетама, презентацијама, пројекцијама, а на некима од њих имали су прилику и да лично учествују.

„Фестивал је био велика дечја инспирација и изазов. На делу су доказали веома мотивисани ученици ОШ „Стевица Јовановић“ из Панчева, који већ дуги низ година доминирају у врху Републичких такмичења како из  природних, тако и из друштвених наука“, каже Зорана Митровић, професорка и руководитетљка Тима за промоцију школе.

Она додаје да ће Фестивал науке постати традиционална активност ђака, како би афирмисали самостално пројектно стваралштво и развијати интересовања и  љубав према природним наукама.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: