Отварање заказано за Дан школе

Научни парк и у Панчеву: „Спартакус“ ускоро у Машинској школи

Парк ће чинити десетак експоната насталих у оквиру реализованих пројеката школе

Парк практичних знања и вештина „Спартакус“ биће свечано отворен у петак, 10. новембра, у оквиру обележавања Дана Машинске школе Панчево. На тај начин сви реализовани пројекти школе биће обједињени у јединствену образовну целину у својеврстан, научно – образовни полигон, саопштавају из школе.

„На овај начин прикључујемо се фамилији научних паркова Србије и наши пројекти постају баштина не само града, већ и целе Републике, а Град Панчево на туристичкој мапи добија још једну  јединствену дестинацију. То значи да ће бити стално отворен за све ученике и грађане, који желе да се увере шта све могу машта, креативност и знање, на нивоу средње стручне школе“, каже Милорад Илић, директор Машинске школе.

Парк ће чинити десетак експоната насталих у оквиру реализованих пројеката школе на нивоу прототипа, а биће изложено и неколико експоната са примењеном математиком и напредним технологијама (CAD / CAM, 3D штампа, мехатроника, роботика…) по којима је школа позната као лидер у Републици.

Отварању Спартакуса, како је најављено требало би да присуствују представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства заштите животне средине, Владиног сектора за иновације и технологију, Машинског факултета, Привредне коморе, Електротехничког факултета, Високе струковне техничке школе из Зрењанина, Регионалних развојних центара, Научних паркова Србије итд…

 

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: