Креативне радионице у ШОСО „Мара Мандић“

„Мала школа“ за нова знања

Ђаке основних школа „Јован Јовановић Змај“ и „Бранко Радичевић“ угостили су ученици ШОСО „Мара Мандић“ на радионицама „Мале школе“ одржаним од 20. – 29. марта.

На едукативним, креативним, драмским и музичким радионицама око 50 ђака је кроз игру и дружење учило зашто је значајно поштовати особе са инвалидитетом, пристојно се понашати, рећи „не“ насиљу. На овим радионицама, своју креативност су ученици приказали кореографијом уз песму „Чудна шума“, прављењем накита и украшавањем предмета, а утиске су сумирали на завршној журци.

Радионице „Упознај ме и прихвати“, „Маштаоница ствараоница“, „Пут око света за пет дана“, „И ми имамо таленат“, „Школа без насиља“, „Ризница креативних идеја“ одржаване су након редовне наставе, а осмислили су их дефектолози „Марине“ школе, са координатором пројекта Александром Недељковић.

„Циљ је да се ученици три панчевачке школе кроз ове радионице боље упознају, прихватају различитости и самим тим руше предрасуде и дискриминацију. Деца, на овај начин, пружају вршњачку подршку стварајући бољи модел за учење“, рекла је Дубравка Јанић, дефектолог.

Пројекат је подржао Град Панчево.

Dunja Stojković

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: