Ухапшена бивша директорка Апотеке Панчево

Припадници Министрства унутрашњих послова у Панчеву ухапсили су бивше одговорно лице Апотеке„Панчево“ Б.М. (1958) због постојања основа сумње да је починила кривично дело злоупотреба службеног положаја, саопштава ПУ Панчево.

Као се наводи у саопштењу, постоје основи сумње да је Б.М. привредном друштву „Велефарм  Холдинг“, које је било у стечају, продала више врста лекова и медицинских средстава за 108.575.294 динара, без адекватног средства обезбеђења плаћања, како би наводно том испоруком измирила обавезу 76.320.464 динара коју  је Апотека „Панчево“ имала према том  привредном друштву.

„Сумња се да је потом 2015. године прихватила да се привредном друштву „Велефарм„ измири обавеза закључењем судског поравнања, чиме је потраживање Спотеке „Панчево“ према тој фирми остало ненаплаћено и неутужено. На тај начин Б.М. јепривредном друштву „Велефарм“ омогућила прибављање имовинске користи од 108.575.294 динара, на штету Апотеке „Панчево“, каже се у саопштењу.

Иначе, истрага против Б. М. у Вишем јавном тужилаштву Панчево покренута је у марту 2015. године.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

1 Коментар
Старији
Најновији Најпопуларнији
Inline Feedbacks
View all comments
Darija
6 године пре

Ma,jel moguce da se ovoj zeni stavlja na teret jedna sitnica.Kada ce u Srbiji ljudi odgovarati za namerno unistavanje firmi a samim tim ostavljanje na ulici zaposlrnih i njihovih porodica.Velika sramota za celu Srbiju.Zdravstveni radnici nemaju zdravstveno osiguranje.Ej Srbijo sta si docekala!

1
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: