У акцији панчевачке полиције

Ухапшен председник општине Алибунар

Панчевачка полиција ухапсила је председника општине Алибунар П.Б. (49), због основане сумње да је злоупотребом службеног положаја оштетио буџете државе, Војводине и те општине за 247 милиона динара, саопштио је МУП.

П.Б. је осумњичен да је 2015. године у својству одговорног лица Општине пропустио да донесе Одлуку о расписивању јавног огласа о давању у закуп пољопривредног земљишта у државној својини, чиме је, како се наводи, онемогућио реализацију годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта.

„На овај начин је оштетио буџет Србије, Војводине и општине Алибунар у износу од 247.295.928 динара, односно прибавио противправну имовинску корист у износу од 58.148.250 динара пољопривредним произвођачима који су без правног основа и надокнаде обрадили државно пољопривредно земљиште“, навео је МУП.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће уз кривичну пријаву бити приведен надлежном тужилаштву.

Подсетимо, Предраг Белић је за председника општине изабран 2015. године и функционер је Српске напредне странке.

Како преносе медији, био је хапшен у акцији Сабља због диловања дроге и изнуда, на шта су медији подсећали и у време изборне кампање 2012. када је Белић био носилац листе СНС у Алибунару. У затвору је био два пута, што стоји и у евиденцији Општинског јавног тужилаштва у Панчеву.

Против њега су четири пута вођени поступци због незаконитог држања оружја и муниције, али ниједном није осуђен, јер су поступци обустављани због застарелости. Два пута је био у затвору, након две правноснажне пресуде због претњи и угрожавања безбедности.

Бета, Н1

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: