У акцији ПУ Панчево

Ухапшен бивши функционер општине Пландиште и директорку АД „Југобаната“

Припадници Министраства унутрашњих послова у Панчеву ухапсили су бившег функционера општине Пландиште З.В. и још четири особе осумњичене да су приликом изградње канализационе мреже у тој општини оверили привремен ситуације у којим су били наведен неизведени радови и неутрошен материјал и на тај начин прибавили против правну имовинску корист од 34.957.151 динара.

Због постојања основа сумње да су починили кривично дело злоупотреба службеног положаја, поред З.В. ухапшени су одговорно лице АД „Напредак“ Пландише Д.Д., одговорног извођача радова М.Д. и руководиоца у предузећу АД „Напредак“ Пландиште М.В.

Осумњичени се терет да су од 2008. до 2010. године, приликом изградње канализационе мреже на територији општине Пландиште, које је финансирао Фонд за капитална улагања, оверавали седам испостављених привремених ситуација за прву и другу фазу радова, у којима су били исказани и неизведени радови и песак који није био уграђен.

На тај начин осумњичени су признавали да су ти радови наводно изведени и тако су, као се сумња, омогућили предузећу АД „Напредак“ из Пландишта да наплати неизведене радове и прибави противправну имовинску корист од 34.957.151 динара.

Такође, припадници Министрства унутрашњих послова у Панчеву ухапсили су одговорно лице Индустрије грађевинског материјала АД „Југобанат“ из Банатског Карловца Ј.Ц. (1949) осумњичену да је починила кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.

Постоје основи сумње да је Ј.Ц. маја 2014. године, у време блокаде текућег рачуна “Југобаната“ и пре покретања стечајног поступка, закључила уговор о купопродаји непокретности са “Југобанатом“ као продавцем и купила себи непокретност по вишеструко нижој цени.

На тај начин осумњичена је прибавила противправну имовинску корист од 51.478.183 динара, за колико је оштетила повериоце “Југобаната“.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: