Уговори за нове привреднике у оквиру мера самозапошљавања

Градски већник задужен за рад, запошљавање и социјалну политику Миленко Чучковић, уручио је у Градској управи уговоре лицима која су крајем прошле године конкурисала за доделу субвенције почетницима у бизнису за самозапошљавање у 2016. години.

Субвенција за самозапошљавање додељује се незапосленим лицима за покретање сопственог посла,  у једнократном износу до 500.000,00 динара.

„У програму самозапошљавања, крајем децембра прошле године, 18 лица је добило средства у износу од 4.665.000,00 динара“ – навео је Чучковић и додао да је програм самозапошљавања једна од мера Локалног акционог плана запошљавања у циљу смањења незапослености у Панчеву.

Добијена средства су била веома значајна за покретње посла али ће значити и у будућности, каже Горан Бабић који је у октобру прошле године отворио своју туристичку агенцију у Панчеву „Панука травел“.

„Завршио сам мастер на Економском факултету, радио сам у туризму више година. Ово ми је био изазов и желео сам да отворим своју агенцију. Има места на тржишту, имам понуде који други немају, тако да – борим се“.

Новим привредницима су такође обезбеђене и књиговодствене услуге наредних годину дана.

Чучковић је изјавио да је Град у оквиру овогодишњег Локалног акционог плана запошљавања издвојио 34 милиона динара, као и да незапослени своју шансу могу потражити на Сајму запошљавања који ће бити одржан 29. марта 2017. године.

 

Dunja Stojković

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: