Континуирано и системтско злостављање завршило се убиством

Подигнута оптужница против Петра Мошића због убиства супруге на Аутобуској станици Панчево

Прети му затворска казна од 40 година

Више јавно тужилаштво у Панчеву подигло је оптужницу против Петра Мошића (61) из Панчева због сумње да је у јулу убио супругу Десанку Мошић (60) на аутобуској станици у Панчеву, сазнаје „Блиц“. Десанка Мошић убијена је 12. јула ове године око поднева на станици АТП Панчево када јој је, како се сумња пришао, супруг Петар Мошић и пред бројним сведоцима почео да је убада ножем.

Жена је преминула истог дана у болници, а Мошић је ухапшен.

У Вишем јавном тужилаштву у Панчеву „Блицу“ је речено да је ово тужилаштво подигло оптужницу против П.М. из Панчева (61) због постојања оправдане сумње да је извршио кривично дело тешко убиство.

Према старом Кривичном законику, будући да се кривично дело догодило пре његове измене, Петру Мошићу прети затворска казна од 10 до 40 година затвора.

„Окривљеном се оптужницом ставља на терет да је дана 12. 7. 2019. године око 12 часова у Панчеву лишио живота члана своје породице, и то своју супругу оштећену Д. М. из Панчева (60), коју је претходно од почетка брака континуирано и систематски злостављао тако што је испред главног улаза зграде Главне аутобуске станице пресрео оштећену коју је претходно пратио и након краће расправе, већим кухињским ножем који је претходно понео са собом задао јој више убода у тело и главу, те је жена преминула истог дана у Општој болници у Панчеву јер је искрварила“, стоји у одговору Вишег јавног тужилаштва у Панчеву.

Из ВЈТ у Панчеву наводе да је оптужница поднета Вишем суду у Панчеву 28. новембра ове године и да је тренутно у поступку испитивања.

„Окривљени П. М. се и даље налази у притвору због чињенице да му се ставља на терет кривично дело за које је прописана казна затвора преко 10 година, а начин извршења дела је довео до узнемирења јавности које је и даље јаког интензитета да може угрозити несметано и правилно вођење кривичног поступка“, пише у одговору ВЈТ у Панчеву.

Како је „Блицу“ раније речено у овом тужилаштву, током истраге саслушан је осумњичени, испитани су чланови породице оштећене, као и сви евидентирани сведоци критичног догађаја, обављена су одговарајућа вештачења и наређено је неуропсихијатријско и психолошко вештачење осумњиченог, као и судско-медицинско вештачење природе, карактера и механизма повређивања сада покојне оштећене чији се резултати очекују.

Према незваничним информацијама Блиц-а, у оквиру истраге у октобру је саслушан осмогодишњи унук Мошића, који је присуствовао убиству, као један од сведока. Урађено је и ДНК вештачење, а као један од доказа против Мошића биће достављен и видео-снимак убиства који се појавио и у јавности. Незванично, тужилаштво је наложило и вештачење мобилних телефона оштећене и осумњиченог.

Кобног дана Десанка је кренула назад у Пожаревац, где се одселила након што је одлучила да се разведе од Петра Мошића јер није више желела да трпи злостављање. У данима који су претходили њеном убиству жена је била смештена у Сигурној кући у Панчеву да би присуствовала рочиштима. Кобног дана се, према речима њеног адвоката Дејана Бојића, развела од осумњиченог.

Блиц, Мирослава Бркић

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: