Потврђена првостепена пресуда Вишег суда у Панчеву

Осуђен на 30 година затвора за убиство супруге пред малолетним дететом

П.М(66) из Панчева правоснажно је осуђен на 30 година затвора због бруталног убиства супруге Д.М. у подне на аутобуској станици у Панчеву 12. јула 2019. године.

Овом одлуком, одбијена је жалба његовог браниоца и потврђена првостепена пресуда Вишег суда у Панчеву којом је П.М у мају осуђен због кривичног дела тешко убиство.

П.М је, према пресуди, 12. јула 2019. године, смањених, али не у битној мери, способности да управља својим поступцима, ножем на аутобуској станици у Панчеву кухињским ножем више пута избоо супругу коју је претходно годинама злостављао.

Тог дана, иако је имао судску забрану приласка и комуницирања са њом, он ју је пратио када је изашла из Сигурне куће у Панчеву где се налазила по личном захтеву од 21. јуна 2019. године због вишегодишњег његовог физичког и психичког насиља.

Њему је Основни суд у Панцеву 26. јуна 2019. године био продужио хитну меру привремене забране комуницирања и приласка жртви до 27. јула 2019. године.

Пресрео ју је на аутобуској станици и починио злочин.

У образложењу одлуке Апелационог суда, која је објављена нањеговом сајту, наводи се да то што П.М није раније био осуђен за констатно, упорно и систематско злостављање супруге, не значи да је он поштовао јавни поредак и закон, већ га је напротив кршио али је остао некажњен, указао је Апелациони суд, напомињући да његова ранија неосудиваност не може да се цени као олакшавајућа околност.

Године живота, болест окривљеног такође нису олакшавајуће околности, јер ни на који начин нису повезани са кривичним делом које је он извршио.

Од отежавајућих околности суд је имао у виду да је убиство извршио на јавном месту у подне, што како наводи суд, како указује на његову бескрупулозност.

Такође, супругу је убио испред малолетног детета што указује на бездушност окривљеног. Девет девет убода ножем суду указује на његову бруталност, при чему, како подсећа ни после извршења кривицног дела није изразио кајање.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress