Апел из МУП-а

Не користити пиротехничка средства током празника

Услед неправилне употребе пиротехнике може доћи до тешких повреда са трајним последицама по здравље

Министарство унутрашњих послова у Панчеву апелује на грађане да се током предстојећих празника суздрже од употребе пиротехничких средстава и да их не купују на неовлашћеним местима попут уличних тезги и пијаца.

Из Министарства подсећају да је Законом о промету експлозивних материја изричито забрањена употреба пиротехнике у затвореном простору и на јавним местима где се окупља већи број особа, као и продаја пиротехничких средстава малолетним особама.

Такође, напомињу да ватромет могу користити само за то овлашћена правна лица на одобреној локацији, уз решење које је издало Министарство унутрашњих послова.

„Услед неправилне употребе пиротехнике може доћи до тешких повреда са трајним последицама по здравље, настанка пожара и експлозија, као и  узнемиравања грађана и нарушавања јавног реда и мира“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да овлашћена службена лица Министарства унутрашњих послова активно спроводе све мере и активности у складу са законом како би се спречила неовлашћена продаја и употреба пиротехничких средстава.

На крају се напомиње да ће физичка и правна лица која неовлашћено продају пиротехничка средства бити санкционисана, као и да ће им пиротехничка средства бити одузета.

 

Редакција

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: