Из Спортског савеза Панчево кажу да раде на решавању проблема

Због новог Правилника обука пливања за ђаке других разреда још није почела

Нови правилник о организованом превозу деце који је ступио на снагу 1. септембра, предвиђа између осталог да деца морају да буду везана сигурносним појасевима током вожње, као и да аутобуси организованог линијског превоза до школе или такозвани школски аутобуси морају да буду офарбани у жуту боју.

Прописано је и да сви аутобуси који возе децу морају да имају клима-уређај, а да возачи аутобуса који превозе децу морају да имају возачку дозволу Д категорије најмање три године.

Управо због ових новина, ђаци других разреда основних школа на територији Града Панчева, неће на време почети обуку пливања, коју локална самоуправа огранизује већ четири деценије.

Сваке године око хиљаду двесто ученика другог разреда из градских и сеоских основних школа научи да плива захваљујући овој школи. Малишане је бесплатно до базена и назад до сада превозило Аутотранспортно предузеће Панчево (АТП), међутим због новог правилника то сада није могуће.

Дејан Перић, генерални секретар Спортског савеза Панчево потврдио је за наш портал да обука која је требало да почне половином октобра, није још организована, због нових одредби у Правилнику.

Он је рекао да се ради на решавању проблема, али није прецизирао на који начин ће он бити отклоњен. Додао је да ће школа пливања свакако бити одржана.

Према новом правилнику, сва возила за организовани превоз деце мораће да имају потврду о техничкој исправности која није старија од 30 дана. У члану 3. Правилника, између осталог, стоји: Обављање организованог превоза деце врши се аутобусом којим управља возач који је 1) психофизички способан да безбедно управља возилом; 2) поседује и носи са собом фотокопију лекарског уверења о способности за возача које није старије од годину дана; 3) најмање три године поседује важећу возачку дозволу одговарајуће категорије.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: