Нови обрачун таблоида са неистомишљеницима

Запослени у панчевчакој Техничкој школи „23.мај“ осудили медијски напад на директорку

„Посебно нас брине чињеница да се у наслову текста директорка проглашава кривом ( ‘Директорка Техничке школе у Панчеву стрпала милионе у џеп’) без спроведеног поступка надлежних органа“.

Запослени у панчевачкој Техничкој школи „23.мај“ организовали су у среду, 17. јуна, у просторијама школе скуп подршке директорки Наташи Зечевић, поводом чланка у листу „Курир“, објављеног 14. јуна, 2020. године и осудили објаву која обилује, како се наводи у саопштењу, неистинама и и нетачним тврдњама, које нарушавају углед школе и директорке.

„Све тврдње да је директорка Зечевић ненаменски и противзаконито трошила средства школе су неистините и могу се проверити, као и у свим јавним институцијама Републике Србије“, пише у саопштењу и додаје се да је новац из буџета трошен за стручно усавршавање запослених, као и за потребе и промоцију школе, што се јасно види из финансијских извештаја.

Када су у питању наводи о Уговорима и средствима за израду распореда часова, у саопштењу се наглашава да један део средстава обезбеђује Општина, а додатни део одобрава Школски одбор, што је уобичајена дугогодишња процедура, с обзиром на специфичност израде распореда часова, нарочито у нашој школи у којој наставу изводи седамдесет девет наставника, распоређених у оквиру четири подручја рада, од којих свако има своје специфичности (теоријска настава, практична и блок настава, лабораторијске вежбе…)

Запослени осуђују сваки вид новинарства који, узимајући из контекста одређене делове извештаја Буџетске инспекције града Панчева (а са којим је директорка упознала Наставничко веће) тенденциозно искривљује слику о пословању и раду како директора, тако и Школског одбора и целе школе, без објашњења и прецизних навода.

„Посебно нас брине чињеница да се у наслову текста директорка проглашава кривом ( ‘Директорка Техничке школе у Панчеву стрпала милионе у џеп’) без спроведеног поступка надлежних органа. У моменту када очекујемо упис следеће генерације ученика, текст ‘Курира’ и осталих медија који су га преузели, угрожава углед и репутацију школе у коју смо, заједно са директорком Зечевић, уложили велики труд и рад“.

Запослени подсећају да је директорка у законској обавези да подноси извештај Школском одбору и Градској управи Панчева, како је и чинила у складу са Законом, од 2014. године до сада, колико је на овој функцији.

Запослени су нагласили да је током мандата Наташе Зечевић, школа која има девет стотина ученика, постигла изузетан напредак, проширила број образовних профила, 2017. године добила највишу оцену на екстерној евалуацији Министарства просвете, ушла у велики број пројеката са институцијама као што су што су УНИЦЕФ, Савет Европе и многе друге.

„У сарадњи са привредним субјектима као што је компанија НИС, обезбеђена је најсавременија школска лабораторија и интерактивна учионица, а за потребе компаније је креиран и верификован нови образовни профил – Техничар за прераду нафте и гаса. Такође, Техничка школа ’23.мај’ је једна од ретких која је је обезбедила донацију из Немачке у вредности од 25 хиљада евра, намењену за финансирање трошкова школовања социјално најугроженијих ученика. Сви ови успеси су резултат преданог рада и професионализма директорке ове школе и запослених. Госпођа Зечевић је такође председник Заједнице школа у подручју рада хемија, неметали и графичарство Србије и ангажована је и на том пољу“, наводи се у саопштењу.

Текст из Курира су иначе пренели и РТВ Панчево, као и регионална телевизија која је у власништву РТВ Панчево Дунав телевизија. У тексту је поменуто да је Зечевић најближа сарадница Маринике Тепић, што је и могући разлог овакве хајке, јер је више пута Мариника Тепић мета таблоида, али и панчевачких медија.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: