Годишњи извештај Заштитника грађана града Панчева

Жалбе на рад инспекције, ЈП „Грејања“, Центра за социјални рад…

Поднето 150 притужби

Током прошле године Заштитнку грађана града Панчева поднето је 150 притужби и формирано исто толико предмета, а обратило се још 1.330 грађана, показује Годишњи извештај о активностима Заштитинка грађана Града Панчева за 2016. годину. Документ је стигао у Градску управу 23. фебруара, а усвојен на седници Скупштине града 19. маја.

Поднето је 70 притужби на рад органа управе Града Панчева, највише (24) на рад Секретаријата за инспекцијске послове, по 14 на рад Одељења комуналне инспекције и Секретаријата за заштиту  животне средине, седам на рад Секретаријата за урбанизам, грађевинске и стамбено комуналне послове, шест на рад Комуналне полиције…

Грађани су се жалили и на рад јавних предузећа. Стигло је 60 пријава  – 15 жалби на ЈКП „Грејање“, 14 на ЈКП „Водовод и канализација“, по 12 на рад ЈП „Дирекција за изградњу и уређење града“ и ГСА.

Забележени су и пропусти у поступању Министарства финансија пореске управе филијале Панчево 38, НСЗ 10, ПИО 70, РФЗО 13, Катастар 14, притужбе из области радних односа 56, ЕПС 26, Пу Панчево 16, Центар за социјални рад „Солидарност“ 57, при чему се наглашва да су права грађана била повређена због критеријума за додељивање континуиране социјалне помоћи одређене републичким прописима, те због одбијања примања захтева које су грађани желели да поднесу.

Десет притужби поднето је на рад установа чији је осивач Град Панчево, од тога највише – седам који се односе на Балетску школу „Димитрије Парлић“.

Заштитник је покренуо три притужбе по сопственој иницијативи и један поступак на рад ЈП „Грејање“ због непоступања у складу са Одлуком о условима у начину снабдевања топлотном енергијом купаца на подручју Града изазваног проблемима дистрибуције санитарном топлом водом.

Како стоји у извештају по пријему притужби органи организације, установе, инсититуције, предузећа су у бројним случајевима сами уочавали пропусте и неправилности и исте исправљали тако да није било потребе за препоруке Заштитника.

 

 

Ивана Предић

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: