Извештај о раду Комуналне полиције

За годину дана само 37 налога за комуналне прекршаје

Свега осам полицијаца задужено је за град и насељена места

Током 2018. године комунални полицајци у Граду Панчеву издали су 1.785 налога, од чега је 683 стигло преко система 48. Од тог броја чак 1.314 налога се односи на саобраћајне прекршаје, док се само 37 налога тиче прекршаја из комуналне области.

Начелник Комуналне полиције Богдан Савић, који је образлагао Извештај о раду за претходну годину, на данашњој седници Градског већа, на констатацију наше новинарке да је број издатих налога мали, рекао је да се слаже са том оценом и образложио због чега је то тако:

Проблем је што нас има јако мало, свега осам полицајаца за град и насељена места. Трудимо се да радимо по приоритетима, то су деца, школе, вртићи, игралишта, уједи паса… Прошле године смо се више посветили саобраћају, и по први пут возачи не смеју више да се паркирају на местима за особе са инвалидитетом. Ове године ћемо се више посветити комуналним проблемима. Избацивање отпада на неадекватним местима нам је велики проблем и готово свакодневно радимо по граду око дивљих депониј. Мислим да смо прошле године радили за петицу, ако се узме у обзир колико је комуналних полицајаца на располагању. Према закону требало би да нас буде 24. Написали смо више налога него што је написано од 2011. од када постоји комунална полиција“.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: