Нове мере у ПУ „Дечја радост” Панчево

Вртићи поново раде, примају се само деца чији родитељи раде

Предшколска установа „Дечја радост” Панчево од данас, 11. маја, поново отвара врата 20 вртића. У складу са новонасталим околностима, вртићи ће бити дезинфиковани, а у објекат могу да уђу само деца и запослени. Испред вртића ће бити дезобаријере, а на улазним вратима ће бити дежурни васпитач/сестра, која мери температуру детету и одводи га у собу, кажу у предшколској установи.

Број деце која могу боравити у једној просторији је прописан, и сходно томе ће деца бити распоређена по групама. У саопштењу објављеном на сајту, запослнени у ПУ „Дечја радост” моле родитеље за стрпљење и разумевање, јер постоји могућност да дете не борави у својој радној соби, али ће се особље, како се наводи, потрудити да дете буде са својим другарима и матичним васпитачем.

У складу са мерама министарства, вртић могу да похађају деца пријављена анкетирањем уз обавезу доношења потврда да су оба родитеља тренутно радно ангажована и потврду педијатра да је дете здраво (не старију од седам дана).

Из установе обавештавају да уколико постоји потреба за доласком детета у вртић у наредном периоду, родитељи су у обавези да најаве два дана раније и донесу потврде од послодавца да су тренутно ангажована оба родитеља и потврду од педијатра да је дете здраво.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: