Саопштење Института Кареја поводом Међународног дана борбе против корупције, 9. децембра

Владавина права је урушена, а политичка корупција набујала

Поводом обележавања Међународног дана борбе против корупције, 9. децембра, представници удружења грађана Институт за истраживање корупције Кареја, скрећу пажњу на постојање политичке корупције, о којој се, како кажу, не говори довољно.

„Владавина права је урушена, а политичка корупција набујала. То изазива забринутост код грађана Србије, који у стању немоћи не виде начин како би се корупција осујетила и повратила владавина права. Такво стање сматрамо недопустивим, те указујемо пре свега на неопходност да се горући проблем назове правим именом – политичком корупцијом. Она се битно разликује од других корупцијских облика, али се, као што видимо, врло успешно међу њима крије“, пише у саопштењу удружења.

Посебно истичу да политичкој корупцији на руку иде пандемија која је обуставила готово сваки вид кретања, „што она неће пропустити да искористи“.

С тога охрабрујемо грађане да се укључе у активистичке покрете и у овом тешком времену дају свој допринос борби за очување владавине права“, наводе у удружењу и закључују да ће Кареја и убудуће наставити са својим антикорупцијским активностима.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress