Високе оцене за играче КУД-а „Станко Пауновић“

У организацији Савеза аматера Србије, у Ваљеву је 17. јунаодржана 12. Смотра дечијих фолклорних ансамбала Србије. У програму овог завршног фестивала дечијег кореографисаног фолклора представило се 17 ансамбала, који су прошли селекцију на градским, регионалним и покрајинским смотрама. Програм је одржан у дворани Центра за културу Ваљево.

После освајања златне плакете, на покрајинском фестивалу дечијег фолклорног стваралаштва, дечји ансамбл виших разреда КУД-а „Станко Пауновић“ НИС-РНП остварио је велики успех и на републичком фестивалу. Млади играчи Пауновића у пратњи народног оркестра, представили су се Играма из Кобишнице, у музичком аранжману Здравка Ранисављевића и кореографији Дејана Трифуновића. Стручни жири високо је оценио наступ нашег ансамбла, са 97,33 од могућих 100 поена, што је КУД „Станко Пауновић“ НИС-РНП сврстало у ред три најуспешнија ансамбла каја су награђена златним плакетама, наводи се у саопштењу КУД-а.

Први извођачки ансамбл КУД-а „Станко Пауновић“ НИС-РНП Панчево очекују учешћа у програмима фестивала у Републици Српској, Словачкој, Бугарској и Русији.

Саопштење

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: