Дечји дан у играоници „Острво с благом” у организацији Иницијативе за инклузију ВеликиМали

Уз игру и дружење и учење о прихватању и толеранцији

У оквиру пројекта „Заговарање за примену протокола за заштиту деце од насиља”, који у Панчеву спроводи Иницијатива за инклузију ВеликиМали, данас, 4. новембра, одржан је Дан игре и дружења у играоници „Острво с благом” у Авив парку Панчево.

Око тридесет малишана предшколског и основношколског узраста са сметњама у развоју и без њих, дружило се током сат и по времена у играоници „Острво с благом”. Циљ тог окупљања био је да се деца међусобно играју и прихвате једни друге, да мењају и прилогођавају своју комуникацију у односу на вршњаке, уче различите вештине једни од других, и да децу из осетљивих група виде у позитивном светлу.

Ова активност Иницијативе за инклузију ВеликиМали реализује се у оквиру пројекта „Заговарање за примену протокола за заштиту деце од насиља” којим кооординира Ужички центар за права детета на националном нивоу, а спроводи се у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарством здравља, Министарством образовања, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије и УНИЦЕФ-ом, уз финансијску подршку Европске уније.

Пројекат се спроводи у 20 општина у Србији, а основни циљ пројекта јесте усвајање или унапређење постојећих локалних међусекторских протокола о сарадњи за превенцију и заштиту деце од насиља, злостављања и занемаривања.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress