Седница Градског већа

Усвојени финансијски извештаји комуналних предузећа и извештај о стању животне средине

Осамдесет пета седница  Градског већа одржана је у петак, 16. јуна, у Градској управи Панчево. На дневном реду било је шест тачака, које су једногласно усвојене.

Шест присутних чланова Градског већа усвојило је извештај о стању животне средине на територији града Панчева за 2016, са годишњим извештајем о раду инспекције за заштиту животне средине, финансијске извештаје о пословању ЈКП „Хигијена и ЈКП „Зеленило“ Панчево, измену пословања ЈКП „БНС Банатско Ново Село за 2017. годину. Дали су сагласност и за предлог програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политке рурарлног развоја за град Панчево за 2017, као и за организацију балканског коњичког шампионата у вожњи запрега, који ће уз Савез за коњички спорт организовати Ергела „Стари Тамиш“ у сарадњи са коњичким клубом „Кремен“ из Панчева.

У Извештају о стању животне средине наводи се да су увођење градског мониторинга за квалитет ваздуха, интезивнији рад инспекција на свим нивоима, доношење измена појединих закона из области заштите животне средине и одговоран однос великих оператера имали позитиван утицај на стање животне средине у граду Панчеву.

ЈКП „Хигијена“ је прошле године приходовало 679.496.000 динара, док су расходи били 663.895.000 динара.

ЈКП „Зеленило“ протеклу годину завршило је са нето добитком од 173.480,50 динара.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: