Седница Градског већа

Усвојени финансијски извештаји комуналних предузећа и извештај о стању животне средине

Осамдесет пета седница  Градског већа одржана је у петак, 16. јуна, у Градској управи Панчево. На дневном реду било је шест тачака, које су једногласно усвојене.

Шест присутних чланова Градског већа усвојило је извештај о стању животне средине на територији града Панчева за 2016, са годишњим извештајем о раду инспекције за заштиту животне средине, финансијске извештаје о пословању ЈКП „Хигијена и ЈКП „Зеленило“ Панчево, измену пословања ЈКП „БНС Банатско Ново Село за 2017. годину. Дали су сагласност и за предлог програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политке рурарлног развоја за град Панчево за 2017, као и за организацију балканског коњичког шампионата у вожњи запрега, који ће уз Савез за коњички спорт организовати Ергела „Стари Тамиш“ у сарадњи са коњичким клубом „Кремен“ из Панчева.

У Извештају о стању животне средине наводи се да су увођење градског мониторинга за квалитет ваздуха, интезивнији рад инспекција на свим нивоима, доношење измена појединих закона из области заштите животне средине и одговоран однос великих оператера имали позитиван утицај на стање животне средине у граду Панчеву.

ЈКП „Хигијена” је прошле године приходовало 679.496.000 динара, док су расходи били 663.895.000 динара.

ЈКП „Зеленило” протеклу годину завршило је са нето добитком од 173.480,50 динара.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress