Последња седница Градског већа пред седницу Скупштине града

Усвојене измене програма пословања јавних предузећа

На 94. седници Градског већа, која је одржана данас, 12. јула, у Градској управи, усвојено је шест тачака дневног реда. Већници су једногласно усвојили финансијски извештај и измену и допуну програма пословања ЈКП „Младост“. У складу са мишљењем ревизора, том јавном предузећу је наложено да изврши процену вредности основног капитала у складу са прописима којима се уређује правни положај привредних друштава. Првим ребалансом буџета града, за ЈКП „Младост“ опредељена су додатна средства у износу од 20 милиона динара.

Новац ће бити потрошен на текуће субвенције (осам милиона), капиталне инвестиције (радови на затвореном базену ради заштите од пожара – 12,7 милиона), инвестиционо одржавање крова на згради у Масариковој 1а (средства из кредита-3,5 милиона) и репарацију паркета у Хали спортова (два милиона).

На седници је усвојена измена и програма пословања ЈКП „Аутотранспорт“ Панчево са финансијским планом. Ребалнсом буџета, АТП-у је опредељено додатних 16 милиона динара за куповину аутобуса из 2015. године.

Већници су се сагласили и изменама програма пословања Градске стамбене агенције, којој су увећена давања за 17 милиона динара.

Прихваћена је и одлука Надзорног одбора ЈКП „Долови“ из Долова о распоређивању добити из 2016. године у износу од 13,1 милиона динара – 50 одсто средстава ће се уплатити на рачун града, док ће остатак новца бити нераспоређено, и послужиће као резерва у пословању.

Усвојен је и предлог закључка у вези са утврђивањем манофестације „18. међународни мото-скуп“ за градску манифестацију.

Поменутих шест одлука, као и још 23. одлуке Градског већа наћиће се већ сутра, 13. јула пред одборницима на 12. седници Скупштине града.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: