Еколошка акција НИС-а и Градске управе

Уређен део обале Тамиша

У заједничкој волонтерској и еколошкој акцији НИС-а и Града Панчева, која је организована у петак, 18. маја, на кеју код Тамиша, учествовало је 80 радника Рафинерије нафте Панчево, ученици средњих школа и кајакашког клуба из Панчева, као и запослени градских комуналних предузећа из Панчева.

Заједничком акцијом на делу кеја код улице Милорада Бате Михајловића, преко пута Црвеног магазина, уређене су зелене површине и стазе, сакупљен отпад и офарбане клупе.

Акцију је подржала Градска управа Панчева, ЈКП „Зеленило“ и ЈКП „Хигијена“, а она представља наставак традиционалне еколошке и волонтерске акције коју запослени у НИС-овој Рафинерији нафте у Панчеву организују дужи низ година. До сада, она је реализована у кругу Рафинерије сваког пролећа, са намером да запослени уреде своје окружење.

Овим поводом волонтере је поздравио заменик градоначелника Панчева, Предраг Живковић:

„Као ваш суграђанин, веома ми је драго што заједничким снагама и акцијом, можемо нешто лепо и корисно да учинимо за наш град. Важна је воља, а рад на терену и уређењу ће дати резултате и бити и те како видљив. Желим да се захвалим компанији НИС која и овим примером показује велики степен друштвене одговорности и бриге за заједницу у којој послује и у којој ми сви живимо и радимо. Овом радном акцијом, учинићемо део кеја на реци Тамиш, пријатнијим за шетњу, уживање, али и рекреацију. Посебно бих поздравио и најмлађе учеснике акције, јер врло је важно да управо код младих пробудимо свест о значају чисте и еколошки здраве средине“.

„Улагање у заштиту животне средине је део нашег стратешког опредељења, а доказ тога су константна улагања у модернизацију и примену нових, чистијих технологија у Рафинерији нафте Панчево.  Тако је и ова волонтерска акција одраз корпоративне културе наше компаније, као и добре сарадње са градом Панчевом усмерене ка чистијем и уређенијем граду. Уверени смо да ће уређење заједничког простора у коме живимо постати наша традиција на задовољство свих Панчеваца“, истакао је Владимир Гагић, директор НИС-овог Блока Прерада.

 

Редакција

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: