Од 29. септембра до 1. октобра у Барутани

Уместо новца, ентузијазам за организацију „Дана авантуре”

Град Панчево је драстично смањио буџет за манифестацију са 500.000 динара на 500 динара, а новац је преусмерен за „Дане Вајферта”

 

Четврту годину за редом у Панчеву, у парку Барутана одржаће се сада већ традиционални „Дани авантуре”, коју организује Планинарско-еколошки клуб „Соко” уз техничку подршку Туристичке организације града Панчева.

Намера манифестације је да на најбољи начин представи потенцијале Панчева у области активног туризма, да промовише здраве стилове живота и авантуристички туризам, наводе организатори.

Програм почиње у петак, 29. септембра, у Народној башти, од 16 до 18 сати, када ће бити организован авантура полигон за децу. Централни догађај биће одржан у суботу 30. септембра и недељу 1. октобра.

У суботу, 30. септембра, у Парку Барутана, од 9 до 19 сати на вештачкој стени, одржаће се Државно првенство у спортском пењању, у дисциплинама тежинско и брзинско. То ће уједно бити први пут у нашој земљи да се у брзинском такмичењу користи систем мерења времена по светским стандардима. Тог дана Панчево ће угостити најбоље пењаче из целе Србије. Спортско пењање је проглашено за нови олимпијски спорт, а премијеру ће имати на олимпијским играма у Токију, 2020. године.

На истом месту дан касније од 11 до 17 сати, бројна удружења и клубови, на полигонима представиће своје активности у којима ће моћи да учествују сви посетиоци. Спортско пењање, спуштање низ котурачу (зип лајн), извиђачки полигони и вештине, гађање савременим и традиционалним луком, оријентиринг, air soft, соколарство – неке су од вештина које ће бити бесплатно представљене посетиоцима.

Тог дана први пут ће бити пуштен и нови зип лајн у парку Барутана у дужини од 50 метара.

Ове године Град Панчево је драстично смањио буџет за Панчевачке дане авантуре са 500.000 динара на 500 динара, а новац је преусмерен за Дане Вајферта”.

Бранислав Ровчанин, из Планинарско-еколошког клуба „Соко” каже за наш портал да су и поред тога чланови клуба успели да организују манифестацију, али „на мишиће”, те да је већи део програма организован на волотерској бази.

„Биће одржани сви програми као и претходне године, уз неке новине, али и мање штандова. Пробаћемо да одржимо манифестацију и надамо се да ћемо следеће године имати још квалитетнији програм”, закључио је наш саговорник.

 

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress