Мали одзив суграђанки и суграђана

Ултрамаратонци после 400 километара у Панчеву, дочек у „Дворишту“

Веома мали број суграђанки и суграђана дочекао је данас наше велике људе, и спортисте Жељка Зељковића и Љиљану Тасић, који су у 3. новембра започели хуманитарну трку за Владу Ђорђевића, од Прешева до Суботице. Данас, 8. новембра, нешто после 16 сати стигли су у Панчево, у Клуб Двориште“ где је организован дочек.

До сада су претрчали око 410 километара, од укупно 591 километар, али кажу да нису уморни.

„Супер се осећам. Уз ветар је тешко трчати, и данас је баш дувао, али иначе смо имали лепо време и некако смо издржали све. Када радиш овако лепе ствари онда ништа није тешко. Надам се да ћемо сакупити новац за Владину операцију и овим путем позивам све привреднике и веће организације, предузећа, али и појединце уплате новац и помогну Влади да оде на операцију“, рекао је за наш портал Жељко Зељковић.

Он је истакао да су у свих пет градова у којима су правили паузе до сада (Врање, Лесковац, Ниш, Параћин, Велика Плана) наишли на подршку, а доста тркача се и придружило нашим маратонцима – из Пожаревца, Београда, Панчева. Жељка су подржале и колеге из Окружног затвора Панчево у којем ради, као и колеге из Синдиката Независност.

Љиљана Тасић, иако задихана, каже да не осећа умор јер је стигла у свој град. Као и Жељку и њој је ова трка највећи изазов до сада, али обајшњава да је задовољна и да све пролази без проблема.

„Моја најдужа трка до сада је 161 километар за нешто више од 30 сати, а ово ми је прва оваква километража. И Жељко и ја смо до сада на тркама прешли око 1.500 километара, тако да смо спреми. План нам је био да трчимо око 12 сати, али из дана у дан све нам мање времена треба. Имамо одличну подршку у свим градовима, и полиција нас све време прати, тако да никаквих проблема нисмо имали“, прича Љиљана Тасић.

Она истиче да им је циљ био да скрену пажњу јавности на Владу и на другу децу којој је неопходна помоћ за лечење, али да је то био апел и држави да издвоји новац за лечење деце.

Љиљана и Жељко сутра у пет настављају своју трку до Зрењанина. Следећа станица је Бачка Топола, а велики ултрамаратон се завршава у Суботици где је такође организован дочек.

У Клубу Двориште“ данас је био и Влада Ђорђевић са мајком, браћом и сестром. Како смо сазнали он је данас био на контроли, и доктори су му увели још један лек, тако да сада пије четири врсте медикамената.

Новац за операцију цисте на мозгу можете уплатити на жиро рачун Владиног оца Синише Ђорђевића број 340-32110017-94 „Ерсте банке”, са назнаком „(редни број) километар”. За уплате из иностранства активан је девизни рачун – iban: RS35340764316401299932 SIF-kod je GIBARS22. Контакт: [email protected].

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: