Башта хотела „Слобода" заједно са голубарником одлази у историју

Уклањање ругла из центра града

Ругло у центру Панчева за неколико дана требало би да буде уклоњено. Наиме, у Градском парку већ годинама башта некадашњег хотела „Слобода“, било је стециште голубова, а измета је било у великим количинама. Осим естетског, проблематичан је и безбедносни аспект јер саме тенде нису безбедне, као и ланци који висе, и често су играчке за децу.

Због тога Градска инспекција је донела решење о уклањању тенди, које је почело јуче.

„Након бројних пријава грађана одлучили смо да решимо овај проблем и да уклонимо оно што заиста представља ругло центра града. На терену су радници ЈКП „Хигијена“ и у наредних пет дана би требало посао да буде завршен“, каже за наш портал Бобан Ђурђев, секретар Секретаријата за инспекцијске послове ГУ Панчево.

Летња башта била је део хотела „Слобода“ који је после неуспешне приватизације затворен 2006. године. Десет година касније привредно друштво „Мерилин Поинт” из Краљева закључило је уговор о закупу са АИК банком, чији су представници обећали да ће комплетна реконструкција бити готова на преолеће 2017. године, док је летња башта требала до почне да ради још у мају 2016. године.

Након неколико месеци адаптације, хотел је затворен, а инвестиција је по свему судећи пропала. О томе можете прочитати на линку

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: