Апелациони суд у Београду донео решење

Укинута осуђујућа пресуда Дејану Симеуновићу

Предмет враћен другостепеном суду на поновно суђење

Веће Апелационог суда у Београду које је одлучивало у трећем степену је 3. марта, донело решење којим је укинуло другостепену пресуду Дејану Симеуновићу, из Панчева. Он је тада осуђен на казну затвора у трајању од једне године, због извршења кривичног дела убиство на мах, наводи се на сајту Апелационог суда. Новим решењем предмет је враћен другостепеном суду на поновно суђење.

Према налазу већа Апелационог суда које је одлучивало у трећем степену, како стоји у образложењу пресуде, оспорава се другостепена пресуда и указује да је иста донета уз битне повреде одредаба кривичног поступка јер суд у истој пресуди није дао јасне и несумњиве разлоге, због чега је нашао да је окривљени лишио живота на мах оштећеног, а на начин описан у изреци ожалбене пресуде.

Другостепеном одлуком од 18. октобра 2016. године, Апелациони суд у Београду, преиначио је првостепену пресуду Вишег суда из Панчева и окривљеног Дејана Симеуновића, осудио на казну затвора у трајању од једне године.

Дејан Симеуновић се терети да је 15. новембра 2008. године, у Панчеву, обављајући дужност радника физичког обезбеђења кафића „Ш“ у Панчеву, лишио живота на мах оштећеног И.Б.

1
Оставите коментар

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Најновији Старији Најпопуларнији
snezana baralic bosnjak

jako sam uznemirena kao gradjanka Panceva zbog ovog slucaja, ovo je mali grad i svi znamo ovu jednu odurnu javnu tajnu, !

PANpress
%d bloggers like this: