Пријаве до 19. марта

Удружење „Пансеј“ прави бесплатне сајтове за панчевачка удружења

Удружење „Пансеј“ у оквиру пројекта „Паметно Панчево“ покренуло је акцију израде бесплатних Вордпрес сајтова за удружења грађана.

Циљ ове активности је, како наводе у удружењу, повећање транспарентности рада удружења грађана, тако да широј јавности постану доступне информације о пројектима, активностима удружења, Статут удружења, финансијски извештаји.

Услови за учешће у акцији:

  • удружење мора да буде уписано у Агенцији за привредне регистре;
  • удружење мора да има седиште на територији града Панчева (свих 10 насељених места);
  • на новом сајту треба да буду објављени Статут удружења и финансијски извештаји.

Сајтове ће правити волонтери, а сајтови који ће бити направљени имаће основне функције. Број места је ограничен и он ће зависити од броја пријављених волонтера. Пријаве су отворене до 19. марта 2021. године, а у понедељак 22. марта 2021. године у 18 сати биће одржан онлајн вебинар у вези са овом темом за све пријављене организације, наводи се на сајту удружења.

Иначе, удружење „Пансеј“ је у оквиру пројекта „Паметно Панчево“ недавно направило базу података удружења која имају седиште на територији града Панчева. Удружења су рангирана на основу оцене транспарентности, а оцена је добијена коришћењем индикатора дефинисаних од стране удружења. У бази су су приказани подаци за 645 невладиних организација, а подаци показују да само њих 79 има сајт.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: