У оквиру Локалног акционог плана за запошљавање 2017. године

У потрази за послом на Сајму запошљавања

Градска управа и Национална служба за запошљавање заједничким снагама против незапослености

У понуди Сајма запошљавања одржаном на Корзоу у градском парку, нашло се 188 радних места код 34 послодавца. Грађани су у потрази за новим или бољим послом, попуњавали и предали своје радне биографије послодавцима.

„Трговац сам већ 13 година, али од прошле године не радим. Видим на флајеру да су у понуди два радна места која би ми одговарала. Први пут сам на сајму“, навела је суграђанка.

Сајам запошљавања је отворио градоначелник Панчева Саша Павлов.

„Прошле године је ефикасност Сајма била близу 70 одсто, односно 96 наших суграђана је кроз директан контакт са послодавцима нашло посао “, навео је градоначелник и додао да би био задовољан да и ове године исти толико људи нађе посао путем Сајма запошљавања.

Послодавци су посетиоцима Сајма нудили радна места и места практиканата за различите образовне профиле: дипломиране правнике, економисте, медицинске сестре и занатске профиле.

„Потребно је само да доставе свој CV. Старији људи обично немају, па попуњавају пријаву. Дајемо шансу и особама без искуства. Интересовања има, за неколико минута, распитивало се 16 људи“, рекли су нам на штанду књиговодствене агенције „Дневник Актив“ из Панчева која је у потрази за дипломираним економистима и економским техничарима.

Према речима Ђорђа Лукача, директора Филијале Националне службе за запошљавање у Панчеву, на евиденцији НСЗ-а налази се мање од 11.000 незапослених са територије Града, док је на нивоу Филијале сада око 19.500 особа.

Dunja Stojković

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: