До краја године проширење места за аутомобиле под наплатом

У Граду Панчеву око 2.000 паркинг места за 39.460 возила

Додатна места потребна испред болнице и у строгом центру града

Ако се током пре поднева аутомобилом нађете у центру града, веома тешко ћете наћи место за паркирање. Да је број паркинг места у недовољан, сматрају у РЈ „Паркинг сервис“. Под наплатом је тренутно 2.075 паркинг места, у 36 улица. У првој зони постоји 732 паркинг места, у другој 398 и у трећој 954. У оквиру зонираног дела налази се и 75 паркинг места за особе са инвалидитетом.
Према подацима ПУ Панчево број регистрованих возила у Граду Панчеву 2016. године износио је 39.460 возила. За пет година број возила се увећао за скоро 6.000 и 2011. године у нашем граду било је 34.410 возила.
Шеф Радне једнице „Паркинг сервис“, која послује у оквиру ЈКП „Хигијена“ Срђан Миловановић, истиче да постоји потреба за проширењем паркинг места на одређеним локацијама.
„То је пре свега простор испред Опште болнице, као и у строгом центру – код Градске управе. Постоји иницијатива да се на том месту направи монтажна гаража, али то је још увек на нивоу идеје“, истиче наш саговорник.
Он додаје да је у плану да се до краја године зона уведе и у Карађорђевој улици, као и на почетку Улице Лава Толстоја. То су, према његовим речима захтевали грађани који живе у тим улицама. Они су се обратили и Агенцији за саобраћај јер су им паркинзи током дана заузаети јер се ту паркирају људи који раде у центру.
Такође ове године очекује се наплата паркинга и у Штросмајеровој улици и у Улици Вука Караџића.
Наш саговорник каже да је у плану и зонирање Старог градског језгра. Он истиче да је култура плаћања паркинга све већа и да се грађани придржавају наплате.
Зарада се према Одлуци о уређењу миријућег саобраћаја и Одлуци о локалним комуналним таксама, од 1. фебруара 2013. године уплаћује на рачун града.
Приход у 2016. години од непрописно паркираних возила износио је 4,2 милиона динара, али су расходи износили чак 15 милиона динара, због чега је „паук“ био у минусу од 11,4 милиона динара.
И поред прихода из буџета у износу од 65 милиона динара са пдв-ом, РЈ „Паркинг сревис“ је годину завршио у минусу од 32,5 милиона динара.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

1 Коментар
Старији
Најновији Најпопуларнији
Inline Feedbacks
View all comments
Z. Govedarica
6 године пре

Uhapsite direktora parking servisa i ispitajte poslovanje . Posto su direktori postavljeni od strane Vlade a pripadaju SNS ispitajte gde su nestale tolike pare i kod koga se novac salje, jer dokle god ljudi na funkcijama sede i pljackaju sopstvenu drzavu a da za to nesnose nikakvu krivicnu odgovornost Srbija ce i dalje da zivi u bedi i siromastvu.Kako je moguce da kada se pojavio prvi mali manjak direktor je i dalje radio po starom i sve je vise firmu dovodio u veci gubitak a da za to nije obavestavao nadlezne sluzbe da utvrde cinjenicno stanje nego najbolje je krasti… Read more »

1
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: