Поводом Светског дана здравља, 7. априла

У Црвеном крсту одржано такмичење „Шта знаш о здрављу“

Црвени крст Панчево придружио се обележавању Светског дана здравља, 7. априла, организовањем традиционалног такмичење у квизу „Шта знаш о здрављу“ за ученике средњих и основних школа. Квиз је одржан у четвртак и петак, 6. и 7. априла, у просторијама Црвеног крста Панчево.

Према речима Јелене Трифуновић, стручне сараднице Црвеног крста Панчево, на такмичењу је учествовало десет екипа из осам школа, са 30 такмичара. Трочлани жири (епидемиолог, виши медицински техничар и виша медицинска сестра), одабрао је најбоље ученике који ће представљати наш град на Покрајинској смотри, која ће бити одржана у среду, 12. априла.

Међу основцима најбоља је била Емилија Станојевић, ученица ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Омољице, чији је ментор Ивана Насковић-Словић, наставница биологије.

У категорији омладине (средње школе) највише се истакла Кристина Стаменковиски, из Медицинске школе „Стевица Јовановић“ Панчево, уз ментора професорку Светлану Живанов.

Од укупно 20 основних школа на територији Града Панчева на такмичење се одазвало њих пет: „Мирослав Мика Антић“ из Панчева, „Гоце Делчев“ из Јабуке, „Жарко Зрењанин“ из Банатског Новог Села, „Доситеј Обрадовић“ из Омољице и „Аксентије Максимовић“ из Долова.

Од девет панчевачких средњих школа у квизу знања учествовале су три образовне установе:  Медицинска школа „Стевица Јовановић“ , Гимназија „Урош Предић“, и Средња школа „Паје Маргановић“.

Реализацију такмичења подржали су локални спонзори „ОЛЕА“, кућа здравља која је за учеснике обезбедила здраве сендвиче.

Пре почетка такмичења др Живорад Стошић одржао је предавање  о депресији, с обзиром на то да је Светски дан здравља ове године посвећен тој болести.

Велики празник у Калнедару јавног здравља обележили су и чланови Теренске јединице „Јован Милановић“ Црвеног крста Панчево, који су у градском парку имали штанд и делили промотивни материјал посвећен Светском дану задравља.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: