Глобално рангирање ЦПИ

У борби против корупције Србија најлошије оцењена у последњих 10 година

Од идеалних 100 поена, Србија има 38

Србија је на глобалном рангирању ЦПИ 2021 најлошије оцењена и рангирана у последњих 10 година. Транспарентност Србија представила на онлајн конференцији најновије глобално истраживање Transparency International – Индекс перцепције корупције ЦПИ.

Од идеалних 100 поена, Србија има 38, исто као и претходне године, а то је истовремено најлошији резултат у протеклих 10 година, иако је борба против корупције све то време словила као један од државних приоритета.

Трећу годину за редом, Србија заузима место у доњој половини светске листе – јер је 96. од 180 земаља, две позиције лошије рангирана него годину дана раније и има чак пет поена мање од светског просека (43).

О истраживању, резултатима, ономе што се радило и што се није радило, те је утицало на овакав резултат, као и ономе што би требало учинити да би се стање поправило, говорили су проф. Радмила Васић, чланица Управног одбора ТС, Бојана Меденица, извршна директорка ТС и Немања Ненадић, програмски директор ТС.

У дискусији су учествовали проф Зоран Стојиљковић са ФПН, проф Мирослав Милићевић из Савета за борбу против корупције и Синиша Јанковић из НВО Кареја.

Цео снимак конференције можете погледати на јутјуб каналу организације.

Комплетан материјал у вези са представљањем ЦПИ 2021 можете преузети са сајта ТС.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: