Повећан број тужби

У 2016. години грађанима из буџета око пет милиона за штету због уједа паса луталица

Од укупно 450 парница, колико је прошле године водило Градског првобранилаштво града Панчева пред судовима, чак 151 се односила на накнаде штете због уједа паса луталица. Град је за изгубљене парнице укупно исплатио 6.608.479,59 динара.

У Годишњем извештају о раду Градског првобранилаштва града Панчева за 2016. годину, напомиње се да је у односу на 2015. годину дошло до повећања броја тужби грађана против ЈКП  „Хигијена“ и града Панчева ради накнаде штете због уједа паса луталица.

Локална самоуправа је на име те штете из буџета исплатила 2.395.049,20 динара. Град Панчево и ЈКП  „Хигијена“ су пресудама Основног суда обавезани да тужиоцима солидарно исплате штету па је град у складу са договором са Хигијеном исплаћивао половину досуђених износа.

Након ступања Одлуке о поступку и начину решавања захтева грађана за накнаду штете услед уједа напуштених паса и мачака, грађани су Комисији за утврђивање основаности и висине накнаде штете услед уједа напуштених паса и мачака поднели 219 захтева за накнаду штете. Првобранилаштво је на основу одлука Комисије сачинило предлоге вансудских поравнања, а подносиоци захтева су у 136 предмета закључили вансудска поравнања на основу којих је из буџета исплаћена штета у износу од 2.447.000,00 динара. 

Ивана Предић

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: