За прилог о старим људима емитован на порталу 013 инфо

Три панчевачке новинарке добитнице награде за толеранцију Повереника за заштиту равноправности

У оквиру Редовне годишње конференције Повереника за заштиту равноправности, додељене су по трећи пут Годишње медијске награде за толеранцију. Признања награђеним новинаркама и новинарима уручили су повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић и шеф Мисије ОЕБС-а у Србији, амбасадор Андреа Орицио. Новинари и новинарке су награђени у три категорије – за најбољи тв/радио прилог, најбољи штампани/он-лине текст и за најбољу репортажу/документарни филм.

Међу добитницима су и панчевачке новинарке Ивана Предић, уредница интерент часописа Panpress, Мирјана Марић Величковић и Татјана Марин, које су добиле другу награду у категорији “ТВ/радио репортажа” за прилог емитован на порталу 013инфо.

Прво место у истој категорији припало је ауторском тиму Продукције ЈСП: Јовани Полић, Сањи Лончар и Славиши Лекићу. Трећепласирана је Мирела Велјовић, новинарка ТВ Форума из Пријеполја.

Првонаграђена у категорији “штампа/онлине” је новинарка недељника Време Јелена Јоргачевић Кисић. Друго место деле новинарке потрала Крушевацград и дневног листа Данас – Надежда Будимиров и Марјана Стевановић. Треће место освојила је Милица Стојановић, новинарка Центра за истраживачко новинарство Србије.

Прво место у категорији “ТВ прилог” освојила је новинарка РТС-а Тамара Танкосић, док је друга награда припала новинару ТВ Н1 Србија Николи Радишићу.

На Годишњој конференцији Повереника за заштиту равноправности, шефица кабинета поверенице Антигона Андонов истакла је да је и ове године пристигао велики број изузетно квалитетних радова који порукама које шаљу доприносе превазилажењу стереотипа и предрасуда према мањинским и маргинализованим друштвеним групама, те су добри примери како медији могу да утичу на изградњу толерантног друштва у којем се поштују лјудска права и слободе.

Победници су одлучени гласовима петочланог жирија у којем су били Гордана Јанковић, шефица Одељења за медије у мисији ОЕБС-а у Србији, Антигона Андонов, шефица кабинета поверенице за заштиту равноправности и прошлогодишње добитнице награда, новинарке Биљана Радуловић, Надежда Гаће и Бојана Миловановић.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress