4. Власински триатлон самопревазилажења

Три медаље за чланове ТК Тамиш Панчево

На првенству Србије у олимпијском триатлону, у недељу 5. августа на Власинском језеру одржана је трка првенства Србије у олимпијском триатлону. Такмичило се 135 спортиста из Мађарске, Бугарске и Македоније, а ТК Тамиш Панчево је представљало четворо такмичара који су освојили три медаље.

Најзначајнији резултат је остварио Марјан Лукић који је освојио треће место и бронзану медаљу на првенству државе. Он је за 2 сата и 17 минута прешао задате дистанце нимало лаке стазе, а тај резултат је био довољан да се окити и златном медаљом у конкуренцији такмичара старијих од 40 година. Трећу медаљу је освојио Игор Вуковић, он је остварио резултат довољан за сребро у конкуренцији такмичара старијих од 40 година.

Као пратећи програм главне трке дана одржана је и трка спринт триатлона ( 0.75км пливања – 20км бајка -5км трчања ) која се бодује за СТУ куп. У овој трци ТКТ је имао два такмичара и обојица су освојили медаље. Владимир Коканов је освојио треће место у конкуренцији јуниора и у апсолутном пласману док је Душану Лукићу припало друго место међу ветеранима.

Трку су организовали чланови Шри Чинмој Маратон Тима из Ниша уз помоћ општине Сурдулица и Српске Триатлонске Уније.ливања, а састојала се од  1.5км пливања, 40км вожње бицикла и 10км трчања.

Триатлонска сезона се наставља и пред нашим такмичарима су још две изузетно важне трке – првенство Србије у спринт триатлону, у Сомбору 19. августа и првенство Србије у дугом триатлону 23. септембра у Београду.

Оставите коментар

PANpress
%d bloggers like this: