Прослављен Дан града Панчева

Свечана седница Скупштине града: додела награда, црногорско коло и најава прве стране инвестиције у Северној зони

Новембарске награде уручене Михајлу Јовићу и Жозефу Лончару

„Опредељење свију нас који у овом тренутку чинимо политичку већину је да будемо добри домаћини, а добар домаћин кућу не прави само за себе, ради себе и док је њега, него за своје потомке и генерације које долазе. И зато размишљамо стратешки, а не ускоинтересно. Локална самоуправа града Панчева настоји да стално унапређује ефикасност и квалитет у пружању услуга, правовремних и прецизих информаија  и олакшавају процедуре које су у нашој надлежности“, рекао је градоначелник Панчева, Саша Павлов током тринаестоминутног говора на свечаној седници Скупштине града Панчева, одржаној у уторак, 8. новембра у дворани Културног центра Панчева поводом Дана града.

Он је навео да је наш град по много чему препознатљив. Ове године Панчево је проглашено за најтранспратенију локалну самоуправу, градски парламент је добио признање за најодоговорнију скупштину у Србији, а Градски услужни центар је представљен светској јавности као пример добре праксе.

Павлов је нагласио да локална самоуправа посвећено ради и на обезбеђивању бољих услова за развој привредних субјеката, унапређење пословног амбијента и отварање нових економски одрживих радних места. С тим у вези поменуо је и гринфилд пословну зону Север, у коју су у последње две године уложена значајна средстава. Северна зона је сада комплетно инфраструктурно опремљена, прикључена је на водовод, струју, гас, а постоје и саобраћајни прикључи. Према његовим најавама ускоро долазе и први инвеститори.

„Не кријем задовољство што ћемо у наредних неколико дана бити у прилици да објавимо и долазак прве стране директне инвестиције у наш град. То је први резултат преговора који се константно воде са заинтересованим инвеститорима. На такав начин смањење незапослености биће незаустављив процес“, закључио је Павлов.

Новембарски лауреати

Градоначелник је издвојио још неколико успеха владајуће гарнитуре: изградњу потамишког фекалног колектора, изградњу магистралног водовода за северна села, почетак реконструкције Интернистичког блока Опште болнице Панчево и велику НИС-ову инвестицију од 500 милиона евра – погон дубоке прераде и термоелектрану-топлану.

Након опширног градоначелниковог увода ПСЦПД којим је дириговала Вера Царина отпевало је химну Републике Србије „Боже правде“, а нешто касније уручене су и Новембарске награде Михајлу Јовићу, у области образовања и Жозефу Лончару, у области привреде. Лончар се обратио публици у име добитинка и поклонио граду иницијативни пројекат под називом „Панчево – диоптрија оптимизма“.

На свечаној седници наступили су и Тамбурашки оркестар Панчева Музичке школе Јован Бандур“, под вођством Михајла Јовића, женска певачка група КУД-а Станко Пауновић НИС Рафинерија нафте Панчево“, глумци Софија Јуричан и Миленко Павлов,  и Академско КУД универзитета у Београду „Шпанац“, који је у срцу Војводине извео црногорску песму Оро“.

Фото: www.pancevo.rs
Дан града
Фото: www.pancevo.rs

Бета

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: