Хуманитарна акција за Владимира Ђорђевића се наставља

Свако по километар за малог Владу

Након концерта, следи трка

Хуманитарно вече за нашег малог суграђанина Владимира Ђоређевића, на којем су наступили хип-хоп састав „Београдски синдикат“, затим бенд „Second hand“, као и три стендап комичара, одржано је у суботу, 28. јануара.

Дечаков отац Синиша Ђорђевић задовољан је одзивом и захвалан свима који су учествовали и помогли да се хуманитарна акција одржи. Од продаје улазница прикупљено је 64.200 динара, али то је нажалост тек мали део суме која је Ђорђевићима неопходна. За операцију цисте на мозгу у Турској са којом се десетогодишњи Влада бори већ пет година, потребно је 27.000 евра, а за контроле срца (које је дечак оперисао пре три године) и главе још око 8.000 евра, без авионских карти до Турске. Дечак још има и комплексну епилепсију, а пре пет година извађен му је и бубрег због малигног тумора.

С обзиром на то да до сада, упркос бројним хуманитарним акцијама, није прикупљено довољно новца, одлазак на операцију, али и на контроле су изостали. Последњи пут Влада је био на провери пре годину дана. Од тада лекари у Србији му често повећавају дозу лека.

„На последњој контроли, 27. јануара, на Клиници за неурологију и психијатрију за децу и омладину у др Суботића поново му је повећана доза медикамената и уведен му је нови лек за главу. Влада тренутно пије пет врста лекова, односнои 36 таблета дневно“, рекао је за наш портал Синиша Ђорђевић.

Петочлана породица Ђорђевић нема новца за операцију. Отац Синиша који једини ради већ је подигао кредит за операцију срца у Турској, те више није кредитно способан.  Додатно Влади је у септембру 2016. године укинуто право на туђу негу и помоћ, а сваког месеца за лекове потребно је око 500 евра.

Заслугом добрих људи хуманитарна акција се наставља. Српски ултрамаратонац Жељко Зељковић, из Панчева трчаће 15. фебруара за Владу. Он ће тог дана у 5 ујутру кренути из „Авив парка“ и трчати до Смедеревске Паланке, тачно 80 километара, а сви људи добре воље ће моћи да откупе километре и на тај начин донирају новац за лечење Владе Ђорђевића

До сада је продато 58 километара, а куповина је још увек могућа. Потребно је уплатити најмање 1.000 динара на жиро рачун Синише Ђорђевића број 340-32110017-94 „Ерсте банке”, са назнаком „(редни број) километар”.

Град Смедеревска Паланка активно учествује у акцији и припрема дочек за ултрамаратонца Жељка Зељковића и његове пријатеље који ће га пратити у трци, а на циљу ће га дочекати и мали Влада са породицом.

Подршка за хуманитарну акцију из Смедеревске Паланке очигледно није изостала, као што се то десило у Панчеву, родном граду Владимира Ђорђевића.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: