Обавештење из Градске управе Панчево

Субвенције за упис деце у приватне вртиће

Секретаријат за јавне службе и социјална питања Градске управе града Панчева обавештава родитеље деце, заинтересоване за коришћење услуга приватних вртића, да је Скупштина града Панчева на седници одржаној 17. марта, донела Одлуку о праву на накнаду дела трошкова боравка деце у предшколској установи чији је оснивач друго правно или физичко лице на територији града Панчева за радну 2017/2018 годину (објављена у Сл. листу града Панчева бр. 2/17 и на сајту Града).

Одлуком је регулисано да Град може са оснивачем приватног вртића потписати Меморандум о сарадњи под условом да оснивач поседује Решење о верфикацији као и доказ о упису у регистар Привредног суда у Панчеву, којим би се оснивач приватног вртића обавезао да ће се у свему придржавати горе наведене одлуке.

„Скрећемо пажњу родитељима и евентуалним оснивачима приватних вртића да је сходно наведеној одлуци, основни услов да Град сноси део трошкова за боравак деце у приватним вртићима да се деца налазе на листи чекања у радној 2017./2018. години, у ПУ „Дечја радост Панчево или некој од основних школа у насељеним местима“, наводи се у саопштењу Секретаријата.

Информација из ГУ се односи на родитеље деце предшколског узраста.

Иначе, у Панчеву још увек нема регистрованих приватних вртића.

 

 

 

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: