Одлука о буџету биће на дневном реду седнице Скупштине града, заказаној за петак, 17. децембар

Структура буџета Града Панчева за 2022. годину

Без јавне расправе и ове године

Према предлогу Одлуке о буџету града Панчева за 2022. годину, буџет за следећу годину изноће 6.614.296,690 динара, што је за око 655 милиона више него претходне године, када је износио 5.838.390.000 динара.

Као ни претходних година, ни ове године није било јавне расправе о буџету, што је добра пракса у неким градовима, односно грађани и грађанке града Панчева ни овог пута нису могли да изнесу своје предлоге, сугестије и коментаре на нацрт предлога буџета.

Одлука о буџету биће на дневном реду седнице Скупштине града, заказаној за петак, 17. децембар. Највише новца – чак 1,3 милијарде динара опредељено је за програм опште услуге локалне самоуправе, нешто мање 1,2 милијарде за организацију саобраћаја и саобраћајну инфраструктуру. За предшколско васпитање опредељено је 733,3 милиона динара, а за становање, урбанизам и просторно планирање 722,5 милиона. За програм развој спорта и омладине 438 милиона, нешто мање за развој културе и информисања – 436 милиона. Програм комуналне делатности  добио је 423 милиона, социјална и дечја заштита 401 милион.

За основно образовање издвојен је 241 милион, за пољопривреду и рурални развој 229 милиона, а за средње образовање 173 милиона. За политички систем локалне самоуправе опредељено је 86 милиона, милион мање за заштита животне средине. Здравствена заштита у 2022. године имаће на располагању само 36 милиона, а за развој туризма издвојен је само 21 милион. За енергетску ефикасност и обновљиве изворе енергије обезбеђено је само 6 милиона динара.

Што се тиче капиталних пројеката, они ће бити реализоавни у вредности од 1.753.039.407 динара. Међу њима су: израда техничке документације и извођење радова на уређењу приобаља; завршетак радова у централном градском језгру; инфраструктурно опремање блока 072- Америчке зграде; израда техничке документације и извођење радова на постављању надстрешнице у Глогоњу; израда техничке документације на изградњи капеле у Иванову; завршетак радова на изградњи водоводне мреже у насељу Кудељарски насип трећа фаза; радови у улицама Таковска, цара Лазара, Д. Туцовића, реконструкција улице Михајла Обреновића; инфраструкутрно опремање Северне индустијске зоне; извођење радова на кружном току код Плинаре, и на Тесли; израда техничке документације на изградњи вртића на Стрелишту; извођење радова на котларницима у основим школама; изградња новог школског објекта и рексонструкција спортске сале у Гимназији Урош Предић;  израда техничке докуемнтације за извођење радова у болници, док ће средства за извођење радова обезбедити Влада Србије.

Опширније о буџету за 2022. годину прочитајте на линку.

 

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: