Штаб: Град у приправности за други ледени талас

Предстојећи ледени талас који ће према најавама метеоролога трајати до 22. јануара, војска, полиција и надлежне градске службе дочекују спремно, закључак је са седнице Штаба за ванредне ситуације Града Панчева одржане данас у Градској управи.

Седницом је председавао градоначелник Саша Павлов, командант Градског штаба за ванредне ситуације, а састанку су присуствовали представници јавних и јавно-комуналних предузећа, припадници војске, полиције и Сектора за ванредне ситуације, представници фабрика Јужне индустријске зоне и остали релевантни субјекти, наводи се у саопштењу Града Панчева.

„Одржали смо овај састанак да усагласимо активности и подигнемо ниво мобилности, да бисмо могли превентивно да реагујемо уколико те неповољне временске прилике захвате и наше подручје. Искуства из претходног периода су позитивна, све пре свега градске службе су одлично обавиле посао у складу са својим могућностима“, изјавио је градоначелник Панчева Саша Павлов. Он је рекао да ће, уколико температуре буду ниже од -5 степени, радијатори корисника даљинског грејања бити топли 24 сата.

Надлежни из Секретаријата за инспекцијске послове подсетили су све грађане, физичка и правна лица и предузетнике  да су по Градској одлуци у обавези да у случају снежних падавина редовно чисте снег и лед испред својих објеката, јер у супротном могу бити санкционисани.

Dunja Stojković

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: