Одржана седница Градског штаба за ванредне ситуације града Панчева

Спремни за зимску сезону: извођач радова за одржавање путева и улица током зиме још непознат

Судећи по изјавама представника јавних предузећа и градских установа у Панчеву који су присуствовали седници Градског штаба за ванредне ситуације града Панчева, одржаној данас, 26. октобра, у Градској управи Панчево, све установе и предузећа спремна су за предстојећу зимску сезону.

Миодраг Милошевић, представник Градског штаба за ванредне ситуације подсетио је на активности штаба током 2017. године, и истакао да је локална самоуправа набавила 105 противградних ракета, од којих је само седам искоришћено.

Ђурица Доловачки, директор ЈП „Урбанизам“ рекао је да се са избором извођача радова за одржавање и чишћење путева и улица током зиме на територији Града Панчева закаснило, те да је тендер у току.

Представници ЈКП „Зеленило“, „Водовод и канализација“, АТП, „Грејање“, „Младост“, оценили су да спремно дочекују зиму, док се из ЈКП „Хигијена“ нико од запоселних није појавио на седници Градског штаба.

Командир Спасилачко-ватрогасне бригаде Панчево Боро Мајкић рекао је да је та јединица спремна за деловање у ванредним ситуацијама, али да су им капацитети све мањи.

„Просечна старост возила је 28 година. Кварови су чести и скупи, и то је велики проблем. Имамо два нова теренска возила која ћемо користити на теренима“, каже Мајкић.

Војводина путеви Панчево, предузеће које одржава државне путеве у јужном Банату дочекује зиму без проблема, као и ЕПС, и Србија гас, који располаже са довољном количином тог енергента за грађане и привреду.

Збрињавање угрожених лица током зиме и даље ће бити задатак Дома здравља, Опште болнице и Црвеног крста Панчево, истакли су представници тих установа.

На састанку се могло чути и да јавно-комунална предузећа у насељеним местима имају проблема са недостатком и застарелошћу механизације, а недостаје им и новац за набавку соли. Из ЈКП „Грејање“ уверавају да ће притећи у помоћ тим предузећима и мештанима насељених места.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: