На годишњој скупштини одлучено

Славиша Лекић нови председник НУНС-а

Независно удружење новинара Србије данас је на годишњој скупштини, одржаној у суботу, 25. марта, изабрало је Славишу Лекића за новог председника удружења.

У трци за председника НУНС-а је учествовао и Жељко Бодрожић. Лекић је добио 126, а Жељко Бодрожић 68 гласова.

Никад нисам добио признање током своје новинарске каријере, ово је признање свих признања. Бити данас на челу НУНС-а је више од части, али и велика обавеза и велика одговорност. Тешко је кад се мора, лако је кад се хоће и жели. Желим да наставим Вукашинову мисију. Неће бити великих заокрета, али ће бити рестарт НУНС-а”, изјавио је Лекић, након пребројавања гласова.

Пре гласања Лекић је изјавио да је последњих неколико година више познат акцијашима друштвених мрежа него медијима.

„Овде скупштина бира између Бодрожића и Лекића, ни један није изгубио. Разлика је у нијансама годинама искуству и начина доласка до циља, а циљ је исти свима – слободно новинарство. Времена у којима живимо као професионалци су јако тешка. То није невреме и кијамет где треба се склонити и сачекати да прође већ треба кренути у акцију. НУНС треба да поврати имиџ који је имао“, навео је Лекић.

Жељко Бодрожић је изјавио да се осећа као победник самом кандидатуром.

„НУНС је поред НДНВ једино слободно удружење. Оно што ја могу да видим изнутра је да је важно да ојачамо организацију јер ми имамо јаке чланове и од нас у Одбору зависи да ли ћемо их подстаћи. Захваљујући секретаријату ми смо опстали. Потребно је и да Медија центар  дигнемо на ноге и  подржимо секретаријат који нам је помогао да преживимо овај период као и да ојачамо локалне поверенике и  будемо присутни и активни ван Београда. Ово је нови почетак НУНС-а и ко год победи ово ће бити нови почетак НУНС-а“, закључио је Бодрожић уочи гласања.

Члановима НУНС-а данас се обратио сада већ бивши председник Вукашин Обрадовић.

„Обраћам се последњи пут са позиције председника НУНС-а. Хвала вам свима на подршци и поверењу које сте ми показали. У својој новонарској каријери избор за председника НУНС-а представља велику част. За мене НУНС представља идеју за оно што нас је удружило, а та идеја је етика и слободно друштво. Ја сам се трудио да да очувам то што је мисија НУНС-а а то је да он буде предводник у прогресионалном одговорном новинарству”, поручио је Обрадовић.

Опширније на линку http://www.danas.rs/drustvo.55.html?news_id=342047&title=Slavi%C5%A1a+Leki%C4%87+novi+predsednik+NUNS

Данас

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: