Систем 48 сати и путем андроид апликације

Грађани Панчева добили су још један начин на који могу пријавити комуналне проблеме у граду. Наиме, осмишљена је андроид апликација Система 48. Апликација је доступна на Гугл плеју и заузима око 34 мегабајта меморије.

Овим путем могуће је пријавити проблем – одабрати групу захтева, унети личне податке или пријавити проблем анонимно, а могуће је и окачити фотографију, док опција „Усликај“ омогућава брзо и ефикасно слање фотографије са лица места оператеру. Апликација садржи и преглед комуналних проблема сортираних по области и датуму.

Град Панчево је међу првим локалним самоуправама у Србији које имају андроид апликацију Систем 48, а посао је поверен фирми „Мега компјутер инжењеринг“ из Београда која је осмислила и  софтверско решење за Систем 48.

Систем 48 покренут је 2011. године како би се ефикасније решавали комунални проблеми. Захтев је могуће поднети током целог дана, седам дана у недељи и то на више начина: путем форме која се налази на сајту Града Панчева –  http://www.pancevo.rs/usluge/sistem-48/, затим СМС поруком на број 065 866 2500, имејлом – [email protected] или лично у Градском услужном центру на шалтеру број 10.

У року од 48 сати грађани добијају одговор о статусу решавања проблема, а затим се приступа решавању захтева.

Dunja Stojković

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: