Кандидати из Врања, Лознице, Параћина, Новог Сада

Шест пријава за чланове Комисије за оцену медијских пројеката

Пристигло је пет пријава медијских и новинарских удружења и једна појединачна пријава

За чланове Комисије за оцену пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања, која ће одлучивати о пројектима у оквиру Конкурса за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања у 2018. години који је градоначелник града Панчева расписао 26.јануара, а објављен је на сајту Градске управе 19. фебруара, пристигло је пет пријава медијских и новинарских удружења и једна појединачна пријава.

Нова мрежа Србије (НМС) из Обреновца преложила је два члана – Милијанa Николића,  извршнoг директора телевизије Лотел Плус из Лознице и Емила Милојевића, уредника телевизијског и радијског програма РТВ канал М, Параћин.

Асоцијација електронских медија Војводине, кандидовала је Љиљану Ћулафић, за коју није достављена биографија, иако је обавезна.

Уз предлог за чланове комисије доставити доказ да је удружење регистровано најмање три године пре датума расписивања овог Конкурса, као и биографије предложених кандидата“, наводи се у Конкурсу.

Професионално удружење новинара Србије (ПРОНУС), из Ниша кандидовало је Слађану Алексић, из Врања, главну и одговорну уредницу телевизије Врање плус.

Друштво новинара Војводине (ДНВ), предложило је Младена Булата, председника ДНВ-а.

Удружење новинара Србије (УНС), Независно удружење новинара Србије (НУНС), Независно удружење новинара Војводине (НДНВ), Асоцијација независних електорнских медија (АНЕМ) и Пословно удружење Локал прес за чланове комисије предложли су: испред АНЕМ-а и Локал преса Уроша Урошевића, уредника информативног програма Бум 93 радија, испред УНС-а Петра Јеремића, испред НУНС-а и НДНВ-а Недима Сејдиновића.

Као самостални медијски експерт пријавио се Милован Балабан, из Новог Сада, професор историје.

У апликацији за чланове Комисије УНС, НУНС, НДНВ, АНЕМ и Локал прес наводе да се дешавало да чланови комисије у неким локалним самоуправа нису добијали накнаду за рад и трошкове превоза.

„На основу разговора са кандитатима наше Коалиције који су до сада учествовали у раду Комисије на локланом нивоу утврдили смо да много локалних самоуправа није ипсплаћивало путне трошкове и дневнице или било коју другу врсту накнаде за ангажовање у раду на оцењивању пројеката. Молимо вас да у складу са вашим могућностима и унутрашњим актима члановима комисија обезбедите накнаду у виду дневница или хонорара, а да оним члановима који долазе из других места обезбедите путне  трошкове“, наводи се у саопштењу ове коалиције.

Како смо сазнали од Невенке Кљајић, секретарке Комисије, запослене у Секретаријату за јавне службе и социјална питања ГУ Панчево, протеклих година накнаде су се исплаћивале у износу од 20.000 динара, што ће бити случај и ове године.

Градоначеник Панчева има 60 дана од завршетка Конкурса (6. март) да донесе одлуку о члановима Комисије.

 

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: